על מידע לגבי הארוע הבא במרכז תבוא הודעה בקרוב
חזוןייעודאנשים במרכז | היסטוריה

אודות

היסטוריה

המרכז הבינתחומי לחקר רגשות נוסד ב-1998 ביוזמה משותפת של פרופ' אהרון בן-זאב ופרופ' משה זיידנר, חוקרים מובילים בתחום הרגש, מתוך הכרה בצמיחה המואצת של המחקר בתחום הרגשות. אכן, בשלושת העשורים האחרונים קיבל הרגש מקום מרכזי בבמת המחקר בתחומי ידע שונים מתוך הכרה בתפקידו המרכזי של הרגש בחיי האדם והחברה והבנת חשיבותו. כיום המחקר מלמד, בין השאר, על הקשר בין רגשות לבין בריאות וחולי, על התפקיד המרכזי שרגש ממלא בכינון יחסים חברתיים ותחזוקתם, על חשיבות הרגש בעולם הארגוני ובעולם העסקי וכן על החשיבות שבכישורים רגשיים, כפי שאלה באים לידי ביטוי, בין השאר, באינטליגנציה רגשית ובהשלכותיה על תפקוד הפרט בכלל ועל היכולת לקבל החלטות ולהנהיג אחרים בפרט.

האבות המייסדים של המרכז זיהו את הפוטנציאל הייחודי של גוף החוקרים באוניברסיטת חיפה שמאגד חוקרים רבים מתחומי ידע שונים שמתעניינים בחקר הרגשות והקימו את המרכז כדי שישמש כגוף מאגד ובית לחוקרים אלה ועמיתיהם בארץ ובעולם. מיום הקמתו המרכז שימש כמוקד לביקורי חוקרים מובילים בעולם בתחום הרגש ושימש במה למחקר ופעילות ענפה בתחום. בשנת 2010 עבר שרביט הניהול של המרכז לידי דר' שלמה הראלי מבית הספר לניהול באוניברסיטת חיפה ששם לו למטרה לשמר את רוח המרכז מחד ולהרחיב את הפעילות של המרכז הן בשדה המחקר והן בעולם המעש.

המרכז הבינתחומי לחקר רגשות | טלפון:04-8288497 פקס:04-8249194 | emocntr@research.haifa.ac.il